BANAN

HÅL 1

90  meter
Par 4


Ett tufft och spännande öppningshål. Utsparken är nyckeln till ett lyckat resultat på det här hålet. Kan man dra på en rejäl hästspark och hamna i böjen har man en klar chans att göra birdie.

HÅL 2

68 meter

Par 4

 

Andra hålet är ett av banans svåraste hål, greenen ligger upphöjd och är svårträffad med andra sparken. Par, dvs 4 sparkar, på det här hålet är ett bra resultat.

HÅL 3

27 meter
Par 2


Ett hål som man ska spela varsamt, ta ett par försiktiga sparkar och undvik att spela för långt, där väntar stora problem..

HÅL 4

62 meter
Par 4

 

På hål fyra måste man runda stolpen och sedan väntar en upphöjd green med två olika flaggplaceringar. (Tee för spel utan tvingande spellinje runt stolpe finns också)

 

HÅL 5

62 meter
Par 4


Vid utslagsplatsen tvingas man direkt att välja mellan en försiktig kort spark för att få en bra placering på fairway alternativt en låg pressad skruvad boll för att nå greenen redan på första sparken. Greenen är ondulerad och i bakkanten lurar björklingeån som slukar alla långa bollar.

HÅL 6

50 meter
Par 4


Oerhört tufft hål. Älggräs till vänster och ån som ringlar på högersidan. Greenen svårt ondulerad!

HÅL 7

83 meter
Par 4


Håll utsparken lågt under grenarna och se upp för det tjocka och saftiga älggräset. Precision premieras före längd!

HÅL 8

103 meter
Par 5


Ett av banans längsta hål. Viktigt att placera utsparken på den kortklippta ytan om man vill ha chans att nå greenen på två sparkar.


HÅL 9

34 meter
Par 3
 

Över nyponbusken väntar en stor green. Birdiechans! "Kan du skruva den som Beckham?!"


HÅL 10

53 meter
Par 3


Ett långt par 3 där utsparken måste hållas lågt under tallgrenarna. Väl framme på greenen vaktar en förhöjning framför hålet.

HÅL 11

94 meter
Par 4


Dogleg höger. Längden är ingen svårighet för dom långtsparkande men väl framme vid greenen vaktar nyponbuskar på vänstersidan och greenen sluttar åt höger.

HÅL 12

49 meter
Par 3


Ett svårt korthål som svänger åt höger. Kräver längdkänsla och en bra riktad utspark.

 

HÅL 13

53 meter
Par 3


Ett par 3 där utsparken sker från en upphöjd tee. Gå inte för långt, där vaktar ån!

HÅL 14

58 meter
Par 4


Strategisk utspark för att förenkla andra sparken mot hålet. Vatten lurar på hela höger sida.

HÅL 15

111 meter
Par 5


Ett strategiskt hål som även kräver en del "löd i dojjan". Greenen lutar kraftigt emot inspelet. Sparka inte in i bollen i buskarna på högersida. Bollen är förlorad!

HÅL 16

59 meter
Par 4


Håll utsparken lågt mellan tallarna då finns chansen att nå greenen på en spark.

HÅL 17

84 meter
Par 4


Välkommen till Kurre Hamrins hål! En par 4 från en högt och vackert belägen utslagsplats ned mot en green omringad av vatten en avlägsen birdiechans.

HÅL 18

147 meter
Par 5


Banans vackraste och längsta hål. Även detta hål spelas från en hög position med vacker utsikt. Placera den långa utsparken strategiskt nära vattenhindret för att underlätta andra och tredje sparken mot den motlutande greenen. Vattenhinder vaktar på vänstersidan.

 


 

Copyright © Uppsala Fotbollsgolf -